Postat marți, 22 martie 2016 la 12:36 pm in Retete SOSURI, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "16 Dressinguri Vegane (de post) » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
16 Dressinguri Vegane (de post)
Sursa foto si reteta: http://itdoesnttastelikechicken.com
1. DRESSING CATALINA
- ¼ ceasca ketchup
- ¼ ceasca ulei de masline extravirgin
- 3 linguri otet de mere
- ½ lingurita pudra de ceapa
- ½ lingurita pudra de chili (sau boia iute)
- ½ lingurita praf de mustar (sau 1/2 -1 lingura pasta de mustar din comert)
2. DRESSING COLESLAW (recomandat in special pentru salata de varza cruda)
- ½ ceasca maioneza vegana (de post)
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura sirop de agave
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1 lingurita seminte de telina
3. DRESSING „O MIE DE INSULE”
- ½ ceasca maioneza vegana (de post)
- 2 linguri Ketchup
- 2 linguri muraturi dulci tocate marunt (murate in otet si zahar – sau muraturi normale la care se adauga putin zahar brun)
- 2 linguri otet de mere
- ½ lingurita praf de ceapa
- ¼ lingurita praf de usturoi
4. DRESSING DE LAMAIE SI SEMINTE DE MAC
- ½ ceasca ulei de masline presat la rece
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura seminte de mac
- 1 lingura sirop de artar (sau sirop de agave)
5. DRESSING CU NUCA SI BUSUIOC
- 1 ceasca de frunze de busuioc
- ½ ceasca nuci (de preferat hidratate cateva ore)
- ¼ ceasca ulei de maslin epresat la rece
- ¼ ceasca drojdie inactiva
- 3 linguri zeama de lamaie
- 1 catel usturoi
- ¼ lingurita sare
- 2 pana la 4 linguri apa
Se amesteca totul la robotul cu lama S.
6. DRESSING CU UNT DE ARAHIDE
- ¼ unt de arahide natural (cel mai sanatos este untul din arahide crude)
- ¼ ceasca drojdie inactiva
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sirop de aratar sau de agave
- ¼ – ½ sos de chili cu usturoi sau un praf de chili si un praf de pudra de usturoi (optional)
- 2 – 3 linguri apa
7. DRESSING CU OTET BALSAMIC
- ½ ceasca ulei de masline presat la rece
- ¼ otet balsamic
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1 lingura sirop de agave
- ¼ lingurita pudra de usturoi
- ¼ lingurita sare
- piper dupa gust
8. DRESSING CU LIME SI ARDEI IUTE
- 1 ardei iute conservat la borcan si tocat foarte marunt sau praf de chili sau boia iute dupa gust
- 3 linguri suc de lime
- 3 linguri maioneza vegana (de post)
- 1 lingura sirop de agave
- ¼ lingurita boia afumata
- ¼ lingurita pudra de usturoi
9. DRESSING DULCE CU MARAR
- ¼ ceasca drojdie inactiva
- 3 linguri maioneza vegana (de post)
- 1 lingura sirop de artar (sau de agave)
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita marar (proaspat sau uscat)
- ¼ lingurita praf de usturoi
- 1 – 3 linguri apa
10. DRESSING CU ROSII CHERRY
- 1 ceasca plina cu rosii cherry
- ¼ ceasca otet din vin rosu
- ¼ ceasca ulei de masline presat la rece
- 1 lingura sirop de agave
- ½ lingurita boia afumata
- ½ lingurita pudra de ceapa
- ¼ lingurita pudra de usturoi
- ¼ lingurita sare
- piper dupa gust
Se amesteca toate ingredientele la blendwer pana se obtine o crema fina.
11. DRESSING CU MUSTAR SI SIROP DE ARTAR
- 2 linguri sirop de artar
- 2 linguri mustar de Dijon
- ¼ ceasca ulei de masline
- 1 lingura suc de lamaie
- ¼ lingurita pudra de usturoi
12. DRESSING CU MISO
- o bucata de ghimbir de aprox. 2 cm, curatat si ras pe razatoarea mica
- ½ ceasca otet de orez
- ¼ ulei aromat (ex. de rapita sau de canepa)
- 1 lingura pasta de miso light
- 2 linguri sirop de agave
- 1 lingurite ulei de susan
13. DRESSING CU MORCOV SI GHIMBIR
- 1 morcov de marime medie curatat si ras pe razatoarea fina
- 1 bucata de ghimbir de aprox. 2 cm, curatata si rasa pe razatoarea fina
- ¼ ceasca ulei aromat (ex. de rapita sau de canepa)
- ¼ ceasca otet de orez
- 2 linguri sirop de agave
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
14. DRESSING GRECESC
- ¼ ceasca ulei de masline presat la rece
- ¼ ceasca suc de lamaie
- 1 lingura mustar de Dijon
- 1½ lingurita oregano uscat
- ¼ lingutita pudra de usturoi
- ¼ sare
- piper dupa gust
15. DESSINGUL FERMIERULUI
- ½ ceasca maioneza vegana (de post)
- ½ ceasca smantana vegana sau iaurt vegan (de post)
- ½ lapte de soia sau de migdale
- 2 linguri otet de mere
- 2 lingurite patrunjel uscat
- 1 lingurita ceapa verde (cruda sau uscata)
- ½ lingurita pudra de ceapa
- ½ lingurita marar uscat sau crud
- ¼ lingurita pudra de usturoi
- ¼ lingurita sare
16. DRESSING CU GREFA
- ½ ceasca suc proaspat stors de grefa
- ¼ ceasca ulei neutru presat la rece ( ex. ulei din samburi de struguri)
- 1 lingura mustar
- 1 lingura sirop de agave sau sirop de artar
- ¼ lingurita sare