Postat miercuri, 02 ianuarie 2013 la 7:22 am in Fel principal, Ziua Recoltei.
Puteti urmari raspunsurile la "Ardei multicolori umpluti cu carne de pui » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Ardei multicolori umpluti cu carne de pui:
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
9 ardei grasi de diferite culori
9 rosii cherry
1 pachet carne de pui tocata (eu am folosit Fragedo)
3 cepe mari
1 capatana usturoi
1 cana de orez basmati fiert al dente
1 vf de cutit piper macinat
1 litru suc de rosii
1/2 pachet unt (sau chiar mai mult daca dorti sa iasa compozitia mai grasa – eu am preferat compozitia mai compacta, asa cum este cea de chiftele)
3 foi de dafin
10 boabe de piper
chili pudra
sare
3-4 linguri ulei de masline
1 legatura oregano proaspat
verdeturi italiene uscate (eu am folosit Amestec Italian de la Sonnentor, care contine: oregano, rozmarin, busuioc, cimbru si usturoi)
RETETA:
1. Se spala ardeii, se curata si se taie capatul dinspre cotor in forma de floare.
2. Pentru umplutura se amesteca intr-un castron:
- carnea de pui tocata,
- orezul,
- untul,
- 2 cepe mari tocate marunt,
- 4 catei de usturoi tocati foarte marunt,
- legatura de oregano maruntita
- 1 vf de cutit piper macinat
- sare
3. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se aseaza in tava, cu capacele in forma de floare deasupra:
4. Separat intr-un wok/craticioara/ceaun cu capacitatea de minim 3 litri se prepara sosul astfel:
- in 3-4 linguri ulei de masline incins se caleste 1 ceapa tocata si restul de usturoi tocat marunt, pana devin sticloase.
- se adauga sucul de rosii, piperul boabe, foile de dafin, 1 vf de cutit de pudra de chili, 2 linguri verdeturi italiene uscate,sare si 1 litru de apa. Se da totul in clocot.
5. Pe fiecare ardei din tava se aseaza cate o rosie cherry si apoi se toarna sosul fierbinte:
6. Se acopera ardeii cu hartie de copt si se dau la cuptor 50-60 de minute la 200 grade. Cand se scot vom avea grija sa inlaturam incet hartia de copt, deoarece aburul de sub ea este foarte fierbinte.
Ardeii se servesc acoperiti de sos:
POFTA BUNA!