Lumea gospodinelor

Ardei multicolori umpluti cu carne de pui » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleFel principalSarbatoriZiua Recoltei Ardei multicolori umpluti cu carne de pui
noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ardei multicolori umpluti cu carne de pui:

 

 

 

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:

 

9 ardei grasi de diferite culori

9 rosii cherry

1 pachet carne de pui tocata (eu am folosit Fragedo)

3 cepe mari

1 capatana usturoi

1 cana de orez basmati fiert al dente

1 vf de cutit piper macinat

1 litru suc de rosii

1/2 pachet unt (sau chiar mai mult daca dorti sa iasa compozitia mai grasa – eu am preferat compozitia mai compacta, asa cum este cea de chiftele)

3 foi de dafin

10 boabe de piper

chili pudra

sare

3-4 linguri ulei de masline

1 legatura oregano proaspat

verdeturi italiene uscate (eu am folosit Amestec Italian de la Sonnentor, care contine: oregano, rozmarin, busuioc, cimbru si usturoi)

 

 

 

 

RETETA:

 

 

1. Se spala ardeii, se curata si se taie capatul dinspre cotor in forma de floare.

 

 

2. Pentru umplutura se amesteca intr-un castron:

 

- carnea de pui tocata,

- orezul,

- untul,

- 2 cepe mari tocate marunt,

- 4 catei de usturoi tocati foarte marunt,

- legatura de oregano maruntita

- 1 vf de cutit piper macinat

- sare

 

 

 

3. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii si se aseaza in tava, cu capacele in forma de floare deasupra:

 

 

 

 

4. Separat intr-un wok/craticioara/ceaun cu capacitatea de minim 3 litri se prepara sosul astfel:

 

- in 3-4 linguri ulei de masline incins se caleste 1 ceapa tocata si restul de usturoi tocat marunt, pana devin sticloase.

- se adauga sucul de rosii, piperul boabe, foile de dafin, 1 vf de cutit de pudra de chili,  2 linguri verdeturi italiene uscate,sare si 1 litru de apa. Se da totul in clocot.

 

 

 

5. Pe fiecare ardei din tava se aseaza cate o rosie cherry si apoi se toarna sosul fierbinte:

 

 

 

 

6. Se acopera ardeii cu hartie de copt si se dau la cuptor 50-60 de minute la 200 grade. Cand se scot vom avea grija sa inlaturam incet hartia de copt, deoarece aburul de sub ea este foarte fierbinte.

 

 

 

 

Ardeii se servesc acoperiti de sos:

 

 

 

POFTA BUNA!

 

 

 

 

Comments are closed.