Postat vineri, 06 ianuarie 2017 la 8:29 pm in Retete FEL PRINCIPAL, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Atakilt Wat – mancare etiopiana de varza, cartofi si morcovi » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Atakilt Wat – mancare etiopiana de varza, cartofi si morcovi
http://www.veganricha.com/2014/07/atakilt-wat-ethiopian-cabbage-potato.html
Ingrediente (folositi o ceasca de 230 ml):
2 lingurite de ulei
2 catei de usturoi zdrobiti si tocati marunt
1 lingurita ghimbir macinat
1 ardei iute tocat marunt (optional)
1/2 ceasca ceapa tocata cubulete
1/4 lingurita chimion pulbere
1/4 lingurita chimion pulbere
1/2 pana la maxim 3/4 lingurita turmeric pulbere
1/4 lingurita seminte de schinduf
1/4 lingurita cardamom macinat (sau mai putin)
1/4 lingurita scortisoara pulbere (sau mai putin)
1/8 lingurita cuisoare macinate (sau mai putin)
un praf de piper negru macinat
3/4 ceasca morcovi taiati felii
2 cartofi tocati cuburi (aprox 1,5- 2 cesti)
1/2 capatana de varza de marime medie, tocata fideluta
1/2 lingurita sare (sau dupa gust)
PREPARARE:
Intr-o cratita faceti un sote sanatos din cele doua lingurite de ulei impreuna cu putina apa, in care adaugati: usturoi, ghimbir, (optional ardei iute), ceapa, chimion, turmeric, schinduf, cadamom, scortisoara, cuisoare si piper. Amestecati cu o lingura de lemn cateva minute pentru a infuza aromele.
Adaugati morcovii, cartofii si varza tocata. Amestecati cateva minute, pana cand acestea se inmoaie putin. Adaugati sarea si amestecati din nou. Turnati 1-2 cesti de apa ( sau supa de legume) si lasati sa fiarba la foc domol, pana cand legumele se inmoaie. Serviti cald alaturi de paine etiopiana Injera, mancare de linte sau/si salata mixta.