Lumea gospodinelor

Atakilt Wat – mancare etiopiana de varza, cartofi si morcovi » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete FEL PRINCIPALRETETERetete VEGANE (de post) Atakilt Wat – mancare etiopiana de varza, cartofi si morcovi
noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Atakilt Wat – mancare etiopiana de varza, cartofi si morcovi

 

http://www.veganricha.com/2014/07/atakilt-wat-ethiopian-cabbage-potato.html

 

atakilt-wat-pb-cookie-okra-0578

 

Ingrediente (folositi o ceasca de 230 ml):

 

 

2 lingurite de ulei

 

2 catei de usturoi zdrobiti si tocati marunt
1 lingurita ghimbir macinat
1 ardei iute tocat marunt (optional)
1/2 ceasca ceapa tocata cubulete
1/4 lingurita chimion pulbere
1/2 pana la maxim 3/4 lingurita turmeric pulbere
1/4 lingurita seminte de schinduf
1/4 lingurita cardamom macinat (sau mai putin)
1/4 lingurita scortisoara pulbere (sau mai putin)
1/8 lingurita cuisoare macinate (sau mai putin)
un praf de piper negru macinat
3/4 ceasca morcovi taiati felii
2 cartofi tocati cuburi (aprox 1,5- 2 cesti)
1/2 capatana de varza de marime medie, tocata fideluta
1/2 lingurita sare (sau dupa gust)

 

PREPARARE:

 

Intr-o cratita faceti un sote sanatos din cele doua lingurite de ulei impreuna cu putina apa, in care adaugati: usturoi, ghimbir, (optional ardei iute), ceapa, chimion, turmeric, schinduf, cadamom, scortisoara, cuisoare si piper. Amestecati cu o lingura de lemn cateva minute pentru a infuza aromele.
Adaugati morcovii, cartofii si varza tocata. Amestecati cateva minute, pana cand acestea se inmoaie putin. Adaugati sarea si amestecati din nou. Turnati 1-2 cesti de apa ( sau supa de legume) si lasati sa fiarba la foc domol, pana cand legumele se inmoaie. Serviti cald alaturi de paine etiopiana Injera, mancare de linte sau/si salata mixta.

 

 

atakilt-wat-pb-cookie-okra-0585

Salvează

Salvează

Comments are closed.