Postat luni, 30 noiembrie 2015 la 10:14 am in Retete APERITIV, Retete SALATE, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Baba Ganoush – pasta de vinete cu susan, patrunjel si usturoi » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Baba Ganoush – pasta de vinete cu susan, patrunjel si usturoi
Sursa foto: http://minimalistbaker.com
INGREDIENTE:
3 vinete
3 linguri tahini (pasta de susan)
zeama de la o lamie (sau dupa gust)
1 lingurita sare (sau dupa gust)
3 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri ulei de masline
1 varf de cutit boia iute sau pudra de chili (optional)
1 varf de cutit boia dulce
1-2 linguri patrunjel tocat marunt (sau dupa gust)
PREPARARE:
1. Se coc vinetele pe plita sau la cuptor. Se curata de coaja.
2. Vinetele coapte si curatate, pasta tahini, usturoiul, zeama de lamaie, sarea, uleiul de masline, boiaua iute si dulce se proceseaza la robot pana la omogenizare.
3. La sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt si se incorporeaza in compozitie. Se poate opri putin patrunjel tocat si boia dulce pentru ornat. Pofta buna!
Sursa foto: http://minimalistbaker.com