Postat marți, 12 ianuarie 2016 la 12:21 pm in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Briose Raw Vegan cu Morcov si Cardamom » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Briose Raw Vegan cu Morcov si Cardamom
Sursa foto si reteta: http://www.earthsprout.com
Baza – din arahide si caramel
2 linguri unt de arahide raw (sau arahide macinate fin amestecate cu putin unt de cacao raw)
1/2 ceasca alune de padure
1/4 ceasca seminte de canepa
4 curmale mari sau 6 medii fara samburi
1 vf de cutit sare de himalaya
1. Alunele se piseaza.
2. Se amesteca ingredientele in robotul cu lama S pana se formeaza un aluat lipicios, care se pastreaza la frigider.
Stratul de morcov
4.5 cesti morcov ras pe razatoarea mica sau pulpa de morcov ramasa de la suc
10 smochine uscate
3/4 ceasca seminte de in auriu
2 vf de cutit de sare
0.5 lingurita extract de vanilie sau pudra de vanilie amestecata cu putina apa
1/2 lingurita cardamom macinat (sau chiar mai putin daca nu va place ca gustul de cardamom sa fie predominant)
1/2 lingurita de scortisoara
1 lingura miere
1. Smochinele se hidrateaza in apa cateva ore si apoi se amesteca la blender cu putin din apa in care au stat, astfel incat sa obtinem un „piure de smochine”.
2. Semintele de in auriu se macina fin la rasnita de cafea.
3. Toate ingredientele se amesteca la robot sau cu mana, pana se obtine un aluat. Daca este prea tare, se mai adauga apa in care s-au hidratat smochinele. Se tine la frigider.
Glazura de cicolata alba
2 linguri unt de cacao
2 linguri unt de cocos virgin
1/2 ceasca nuci caju
1 lingurita miere
0.5 lingurita pudra de vanilie
1 lingura apa
1. Nucile caju se pun in apa la hidratat peste noapte (sau macar 6-8 ore), pentru a fi mai usor de digerat.
2. Se topesc untul de cacao si de cocos, intr-un vas de metal asezat intr-un castron cu apa calda ( nu mai mult de 40 grade celsius)
3. Se scurge caju de apa si se face pasta la robot sau intr-un mojar cu pistil.
4. Se amesteca toate ingredientele la robot sau intr-un castron si se dau la frigider. Daca va grabiti puteti pune compozitia in congelator.
Asamblare
Se aseaza compozitia pentru baza pe fundul formelor de briose din silicon. Peste baza se aseaza stratul de morcov si deasupra glazura de ciocolata alba. Se lasa la frigider sa se intareasca, apoi se scot din formele de silicon si se aseaza in farfurie. Se orneaza cu morcov ras si flori comestibile. Se pot presara si cateva bucatele de cacao nibs.