Lumea gospodinelor

Buger vegetal cu sfecla rosie, naut si quinoa » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete APERITIVRETETERetete MIC DEJUNRETETERetete VEGANE (de post) Buger vegetal cu sfecla rosie, naut si quinoa
noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Buger vegetal cu sfecla rosie, naut si quinoa

 

beet-chickpea-and-quinoa-veggie-burger-TEXT-620x936

 

DSC_0825-620x936

Sursa foto: http://mayihavethatrecipe.com

 

Ingrediente
  • 1 sfecla rosie marime medie
  • 425 g naut fiert sau din conserva
  • 185 g quinoa fiarta
  • 90g faina de migdale (sau alta faina din nuci)
  • 3 fire ceapa verde taiata fin (doar partea alba si putin verzuie)
  • 4 linguri otet din vin rosu
  • 3 linguri pasta de mustar cu tot cu boabe
  • 2 linguri pasta de mustar obisnuita
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita chimion (nu chimen!) macinat ( Cuminum cyminum )
  • ¼ lingurita piper macinat
  • 6 chifle pentru hamburgher

Asamblare

  • 2 rosii mari feliate
  • frunze de spanac tinere
  • pasta guacamole (preparare: 3-4 buc avocado copt (cand apasati cu degetul sa fie moale, dar sa nu aiba pete negre) facut pasta + 1-2 lingura ulei + ceapa maruntita fin (optional) + zeama de lamaie si sare/piper dupa gust
  • pasta de mustar cu tot cu boabe, dupa gust
Preparare
  1. Incalziti cuptorul, spalati, curatati si taiati sfecla in bucati si coaceti pana devine moale.
  2. Dupa ce sfecla s-a racorit putin se face pasta (puteti folosi un mixer sau procesor). Faceti acelasi lucru si cu nautul fiert sau din conserva.
  3. Intr-un bol mai mare se combina pasta de sfecla cu pasta de naut, quinoa fiarta, faina de migdale, ceapa verde tocata, otetul, cele doua tipuri de mustar, zeama de lamaie, sare, cumin si piperul macinat. Se amesteca bine, pana la omogenizare si se lasa la frigider 20 de minute.
  4. Preincalziti cuptorul la 180 de grade si asezati in tava hartie de copt.
  5. Din compozitia de mai sus formati sase bile pe care le turtiti usor in forma de chiftea.  Coaceti 30 de minute la 180 de grade.
  6. Pentru asmablare, se taie chiflele de paine in jumatati. Peste prima jumatate de chifla se adauga: frunze de spanac, o felie de rosie, pasta de mustar, chifteaua coapta la cuptor, pasta guacamole si se incheie cu cealalta jumatate de chifla.

 

Pofta buna!

 

DSC_0537-620x411

reteta tradusa de pe http://mayihavethatrecipe.com

Comments are closed.