Postat joi, 27 octombrie 2016 la 5:25 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Cupcakes cu Mango si Maqui – Raw Vegan » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Cupcakes cu Mango si Maqui – Raw Vegan
Reteta (1 ceasca = 230 ml)
Ingrediente pentru 6 cupcakes:
Baza
1/2ceasca migdale
1/4 ceasca curmale moi, usor hidratate
Amestecati migdalele si curmalele bine scurse de apa la robotul cu lama S. Impartiti aluatul in 6 forme de briose din silicon. Apasati cu degetele si nivelati uniform baza. Dati la congelator.
Crema
2 cesti nuci caju hidratate peste noapte la frigider
1/3 ceasca indulcitor natural (stevia, sirop de agave, sirop de cocos etc)
1/3 ceasca lapte de migdale
2 lingurite esenta naturala de vanilie
1/4 ceasca ulei de cocos
Amestecati la blenderul de mare viteza pana cand totul devine o crema fina. Impartiti cantiatatea in doua parti egale si colorati cele doua parti dupa cum urmeaza:
Stratul de Mango:
jumatate din crema de mai sus
3/4 cesti mango facut cubulete
2 linguri pudra de lucuma
1 linguri zeama de lime (sau lamaie)
1 lingurita pudra de turmeric (optional ) pentru o culoare mai galbena
Amestecati totul la blender pana obtineti o crema fina.
Stratul de Maqui
jumatate din crema de mai sus
1/4 ceasca afine
2 lingurite pudra de Maqui – sau alta pudra albastra sau violet (pudra de afine, de mure, de bobite de soc, de aronia etc – sau doar fructele uscate, fiindca oricum totul se amesteca la blender)
1 lingura zeama de lamaie
Amestecati totul la blender pana obtineti o crema fina.
Scoateti formele de briose din congelator, turnati deasupra straturi de mango si de maqui dupa propria imaginatie. Lasati la congelator minim 4-5 ore sau peste noapte. Inainte de consum lasati-le sa se incalzeasca 15-30 de minute.