Postat duminică, 20 noiembrie 2016 la 5:57 pm in Retete DESERT, Retete INGHETATA, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Inghetata RAW si Tort „Timpul prieteniei” » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Inghetata RAW si Tort „Timpul prieteniei”
http://www.rainbownourishments.com
Ingrediente (1 ceasca = 230ml):
Baza
- ½ ceasca fulgi de ovaz
- 1/3 ceasca curmale hidratate peste noapte
Inghetata
- 1/2 ceasca crema de cocos
- 1/2 ceasca banana pasata
- 1/2 ceasca nuci caju hidratate peste noapte la frigider
Sosul de caramel
- 1/4 ceasca curmale hidratate peste noapte
- 1 lingura unt de migdale (sau pasta de migdale/martipan)
- 1 lingura tahini
Firimiturile dulci
- 3 linguri nuci la alegere maruntite
- 2 linguri unt de cocos
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1/8 ceasca de curmale hidratate peste noapte
- un praf de sare
- Cacao sau/si scortisoara dupa gust
Sosul de ciocolata
- 1/4 ceasca unt sau ulei de cocos
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita zahar de cocos sau Green Sugar sau alt indulcitor natural dupa gust
Preparare:
- Cu o seara inainte hidratati nucile caju si curmalele in suficienta apa, la frigider.
- Asezati hartie de copt intr-o tava.
- Separati curmalele de apa si opriti apa.
- Pentru baza: Amestecati toate ingredientele pentru baza la robotul cu lama S pana se formeaza un aluat lipicios. Asezati aluatul cu degetele pe fundul tavii tapetate cu hartie de copt.
- Pentru inghetata: scurgeti nucile caju. Amestecati toate ingredientele la blender pana obtineti o crema fina.
- Pentru sosul de caramel: amestecati toate ingredientele la blender. Mai adaugati putina apa pastrata de la hidratarea curmalelor pentru a ajunge la textura dorita, si pentru ca blenderul sa nu mearga in gol.
- Asamblare: Turnati 1/3 din crema de inghetata in tava, peste baza. Turnati 1/3 din sosul caramel deasupra ei si cu un cutit desenati delicat spirale astfel incat crema de inghetata sa se amestece estetic cu sosul de caramel. Continuati in acelasi mod si cu celelalte doua treimi.
- Asezati tava in congelator pentru doua ore.
- Pentru firimiturile dulci, amestecati toate ingredientele la robotul cu lama S. Imprastiati apoi compozitia pe tava deshidratorului acoperita cu hartie de copt si deshidratati pana jungeti la textura dorita (daca va grabiti puteti sa le coaceti la cuptor cateva minute). Dupa uscare, formati firimituri cu degetele.
- Pentru sosul de ciocolata: Amestecati bine toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
- Scoateti tava din congelator si taiati felii dreptunghiulare pe care le puteti aseza direct pe un platou daca serviti in acel moment. Turnati sosul de ciocolata in fir subtire peste dreptunghiuri si presarati apoi firimiturile dulci pentru decor.
- Daca nu serviti imediat dati totul la congelator, intr-un recipient inchis cu capac
- Urmatorul tort a fost facut dupa aceasta reteta:
Baza -idem mai sus
Stratul de inghetata si sos de caramel – idem mai sus
Stratul de ciocolata – caju hidratat, ulei de cocos, unt de cacao, unt de cocos,cacao si indulcitor dupa gust
Stratul galben – caju hidratat, unt de cocos, unt de arahide, putin turmeric pentru culoare si indulcitor dupa gust