Postat duminică, 30 octombrie 2016 la 9:51 am in Retete PANIFICATIE, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Paine Raw Vegana de Dovleac cu Stafide » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Paine Raw Vegana de Dovleac cu Stafide
https://deviliciouslyraw.com/2015/11/05/raw-vegan-pumpkin-bread/
Reteta (1 ceasca = 230 ml) :
Ingrediente:
3 cesti dovleac facut cuburi (pentru cei care nu au o digestie extrem de solida este bine ca dovleacul sa fie copt la cuptor inainte de folosire)
1 ceasca curmale hidratate cateva ore si facute pasta la blender
1 morcov ras
2 cesti migdale (sau nuci caju)
1/2 ceasca faina de ovaz
1/2 ceasca faina de hrisca
1-2 linguri seminte de chia macinate (sau de dovleac)
1/4 lingurita condimente pentru dovleac
1/4 lingurita ghimbir
1/2 lingurita scortisoara
1/2 ceasca stafide hidratate
Preparare:
1. Amestecati dovleacul si pasta de curmale la robotul cu lama S. Adaugati celelalte ingrediente cu exceptia stafidelor si procesati pana cand totul devine o pasta omogena. Scoateti compozitia intr-un castron, adaugati stafidele si incorporati-le prin plamadire in aluat.
2. Dati aluatului forma unei painici (asezati hartie de copt intr-o tava de paine, presati aluatul si apoi scoateti usor ca sa nu stricati forma). Asezati pe tava deshidratorului aluatul cu tot cu hartia de copt. Deshidratati 2 ore la 60 de grade dupa care scoateti painea, taiati felii si asezati din nou feliile in deshidrator pe hartia de copt si deshidratati la 45 de grade, 4 ore.
3. Dupa 4 ore puteti sa continuati sa deshidratati daca painea vi se pare prea umeda. Amintiti-va insa ca painea trebuie sa fie usor umeda si nu crocanta. La sfarsit asezati feliile intr-un recipent ermetic si dati la frigider. Inainte de servire puteti incalzi painea la deshidrator la 60 de grade timp de 5-10 minute.