Postat luni, 24 octombrie 2016 la 9:05 am in Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Pizza vegana cu sfecla rosie si dovlecel » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Pizza vegana cu sfecla rosie si dovlecel
Sursa: healthyeatingjo
RETETA (1 ceasca = aprox 230 ml) :
Baza din sfecla rosie si dovlecel:
2 dovlecei zucchini rasi pe razatoarea mare
3 sfecle rosii mici rase pe razatoarea mare
1 lingura seminte de in macinate, amestecate cu 2-3 linguri de apa si lasate 15 minute pana se formeaza o gelatina groasa.
1 lingurita mix de ierburi italiene uscate
1 lingurita pudra de ceapa
1 lingurita pudra de usturoi
2 linguri drojdie inactiva
1 lingura tarate de psyllium facute pudra (optional)
1/4 ceasca faina de orez sau de hrisca (sau alta faina la alegere)
Puneti dovleceii si sfecla rase intr-o strecuratoare si presarati sare.
Amestecati si lasati 15 minute ca sa se scurga zeama lor. Apasati apoi cu o lingura ca sa stoarceti foarte bine, si sa ramana legumele cat mai uscate.
Amestecati in blender toate ingredientele in afara de psyllium si faina. Turnati crema din blender intr-un castron si adaugati tarata de psyllium si faina pana obtineti consistenta unui aluat obisnuit.
Tapetati tava cu hartie de copt (unsa eventual cu ulei de cocos) si imprastiati compozitia intr-un strat uniform de aprox 0.5 – 1 cm grosime.
Dati la cuptor 15 minute la 180C, pana se coace putin.
Sosul verde de masline si busuioc
1/4 ceasca busuioc proaspat
1 dovlecel zucchini ras
1 catel de usturoi putin zdrobit
1 lingura drojdie inactiva
5 masline verzi
sare si piper
Asezati dovlecelul ras amestecat cu putina sare intr-o strecuratoare si lasati cateva minute sa se scurga zeama. Apasai cu o lingura pentru a extrage tot lichidul.
Adugati toate ingredientele in blender si amestecati pana obtineti o pasta. Puteti adauga si alte condimente dupa gust
Dupa ce baza a stat 15 minute la cuptor, scoateti tava si imprastiati deasupra sosul verde, in mod uniform. Daca doriti, puteti presara deasupra toppinguri, care se vor coace la cuptor (ex ciuperci, masline diferite legume) si mai coaceti 10 minute la 180 de grade.
Dupa cele 10 minute scoateti din cuptor si adaugati toppinguri proaspete ( ex: avocado, salata verde, rucola, rosii, frunze de busuioc etc)