Lumea gospodinelor

Prajitura cu crema de ananas si fenicul » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor Retetele meleDulciuri Prajitura cu crema de ananas si fenicul
noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

 

 

Prajitura cu crema de ananas si fenicul

 

 

Reteta:

 

1. BLAT

 

Blat simplu din pandispan cu aroma de fenicul:

 

- 6 oua

- 1 cana de zahar

- 1 cana de faina

- 1 plic zahar vanilat

- 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie bio

- 1/2 lingurita praf de seminte de fenicul macinate ( puteti cumpara ceai de seminte de fenicul si apoi sa le rasniti)

 

Se bat ouale cu zaharul, plicul de zahar vanilat, feniculul si coaja de lamaie pana cand compozitia se umfla bine si se face ca o smantana groasa. Se adauga faina in ploaie, amestecand usor. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu. Se incearca cu scobitoarea daca s-a facut.

 

 

2. CREMA

 

1 litru de lapte + 1 ceasca de lapte

1 cana amidon alimentar (eu am folosit Gustin, de la Dr. Oetker)

10 linguri zahar

1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie bio

1 lingurita rasa de pudra de seminte de fenicul (se rasnesc la rasnita de cafea)

2 conserve compot de ananas ( eu am folosit Dole Gold)

 

 

Se toarna tot laptele intr-o cratita speciala (in care puteti folosi telul de metal fara sa zgariati peretii). In lapte se adauga zaharul, coaja de lamaie si pudra de fenicul si se amesteca bine pana cand zaharul se dizolva. Se lasa laptele sa dea in clocot. Separat se amesteca bine amidonul cu o ceasca de lapte rece, pana cand se dizolva complet. Se toarna compozitia de amidon si lapte rece in fir subtire in oala care fierbe pe foc mic, amestecand continuu cu telul de aluaturi grele. Crema se va ingrosa treptat in timp ce amestecati. Cand simtiti ca s-a ingrosat suficient va opriti din turnat amidon (chiar daca nu l-ati consumat pe tot) si dati cratita la o parte de pe foc. Se toaca ananasul in bucati mici si se adauga  in crema amestecandu-se.

 

Asamblare: Cand crema este calduta, se imprastie cu o spatula sau un cutit peste blatul racit. Se da la frigider 4-6 ore, dupa care se scoate si se rade deasupra ciocolata cu lapte (eu am folosit Milka alba) sau nuca de cocos rasa.

 

 

 

 

 

POFTA BUNA!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.