Postat sâmbătă, 07 decembrie 2013 la 7:40 pm in Dulciuri.
Puteti urmari raspunsurile la "prajitura cu jeleu de portocale" prin feed-ul RSS 2.0.
Prajitura cu jeleu de portocale si cuisoare:
Reteta:
1. BLAT
Blat simplu din pandispan cu aroma de portocala:
- 6 oua
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita cu varf coaja rasa de portocala bio
Se bat ouale cu zaharul, plicul de zahar vanilat, si coaja de portocala pana cand compozitia se umfla bine si se face ca o smantana groasa. Se adauga faina in ploaie, amestecand usor. Se aseaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu. Se incearca cu scobitoarea daca s-a facut.
2. JELEU DE PORTOCALE si CUISOARE
sucul de la 8-9 portocale
1 cana amidon alimentar (eu am folosit Gustin, de la Dr. Oetker)
12 linguri zahar
1 lingurita cu varf coaja rasa de portocala bio
5 cuisoare
Se toarna sucul de portocala intr-o cratita speciala (in care puteti folosi telul de metal fara sa zgariati peretii). In suc se adauga cele 5 cuisoare, se da totul in clocot si se opreste aragazul. Se acopera cu un capac si se lasa la infuzat 15 minute. Dupa cele 15 minute se scot cuisoarele din suc si se arunca. Se aprinde aragazul si se adauga in sucul de portocala cele 12 linguri de zahar, 1 lingurita cu varf coaja de portocala rasa si se da din nou in clocot. Separat se amesteca bine amidonul cu o ceasca de apa rece, pana cand se dizolva complet. Se toarna compozitia de amidon si apa rece in fir subtire in oala care fierbe pe foc mic, amestecand continuu cu telul de aluaturi grele. Crema se va ingrosa treptat in timp ce amestecati. Cand simtiti ca s-a ingrosat suficient va opriti din turnat amidon (chiar daca nu l-ati consumat pe tot) si dati cratita la o parte de pe foc.
Asamblare: Cand crema este calduta, se imprastie cu o spatula sau un cutit peste blatul racit. Se da la frigider 4-6 ore. Pofta buna!