Postat marți, 25 octombrie 2016 la 12:14 pm in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Prajitura cu morcov, mere si cranberry – Raw Vegan » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Prajitura cu morcov, mere si cranberry – Raw Vegan
Sursa: deviliciouslyraw
Ingrediente (1 ceasca = aprox 230 ml)
Uscate:
- 1+ ½ cesti faina de cocos
- 1+ ½ lingurite scortisoara pudra
- ½ lingurita ghimbir pudra
- ½ lingurita nucsoara pudra
Umede:
- 4 cesti de pulpa de morcov ramasa de la suc (sau morcov ras dar scurs foarte bine de zeama)
- 1 ceasca curmale moi
- 2 mere dulci
- 1 portocala fara coaja
- ¼ ceasca apa plata
Extra:
- 2 mere tocate fin la procesor
- 1 ceasca cranberry (merisoare) uscate
Preparare:
Curatati toate cele 4 mere de coaja si taiati-le in cuburi mari. Jumatate din ele puneti-le deoparte intr-un castron si jumatate asezati-le in robotul cu lama S. Adaugati in robot si portocala feliata, curmalele, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si apa, si amestecati pana totul se transforma intr-o crema mai lichida.
Adaugati faina de cocos si morcovul si procesati pana cand ingredientele se combina bine. Scoateti aluatul din robot si asezati-l intr-un castron.
Adaugati in robot celelalte cuburi de mere pe care le-ati dat deoparte la inceput. Porniti robotul si tocati-le fin. Scoateti merele astfel tocate si adaugati-le in castronul cu aluat. Adaugati si bobitele de cranberry uscate. Framantati cu mainile astfel incat sa incorporati in aluat merele si cranberry.
Asezati aluatul pe o tava de deshidrator acoperita cu hartie de copt. Puteti da aluatului orice forma doriti. Deshidratati la 60 de grade celsius timp de 1 ora dupa care dati temperatura la 45 de grade celsius si mai deshidratati inca 3 ore sau pana cand aluatul ajunge la consistenta dorita. Prajitura ar trebuie sa para uscata dar nu foarte uscata, sa mai aiba totusi si ceva umiditate in ea.
Sursa:deviliciouslyraw