Postat sâmbătă, 29 octombrie 2016 la 5:05 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Prajitura Halloween cu Goji si Dovleac » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Prajituri Halloween cu Goji si Dovleac
Sursa: deviliciouslyraw.com
Reteta (1 ceasca = 230 ml):
Baza:
- 1 ceasca nuci pecan
- ½ ceasca fulgi de ovaz
- 10 – 12 curmale moi
- 1 lingura ulei de cocos
- ½ ceasca pudra de cacao
- ¼ ceasca hrisca hidratata cateva ore si apoi deshidratata (sau fulgi de hrisca)
- ⅛ ceasca apa plata
Amestecati toate ingredientele la robotul cu lama S, pana obtineti un aluat lipicios. Impartiti aluatul in doua si puneti jumatate deoparte. Cealalta jumatate de aluat imprastiati-o uniform pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt (sau in forme mai mici de silicon) . Dati la congelator.
Gem de goji raw vegan (stratul din mijloc):
- 1 ceasca curmale moi
- ½ ceasca boabe de goji
- ¾ ceasca apa plata
Amestecati totul la blenderul de mare viteza pana obtineti un gem fin. Aplicati gemul peste baza si dati la congelator.
Crema de dovleac (stratul de sus):
- ⅔ ceasca curmale moi + ¼ ceasca apa plata se amesteca si se fac piure
- 2 cesti dovleac facut cubulete (in general dovleacul crud este greu de digerat, daca doriti puteti folosi dovleacul copt )
- ½ ceasca lapte de cocos integral
- Mirodenii: ½ lingurita condimente pentru dovleac, ¼ lingurita pudra de scortisoara, ¼ lingurita cuisoare facute pulbere, ⅛ pudra de nucsoara.
Amestecati in blenderul de mare viteza toate ingredientele cu exceptia laptelui de cocos. In timp ce blenderul merge, turnati laptele in fir subtire si amestecati apoi la viteza mare pana obtineti o crema fina. Turnati crema peste stratul de gem si dati la congelator minim 4 ore.
Finisare:
Dupa cele 4 ore indepartati tava prajiturii (sau tavile prajiturelelor) asezati pe o tava de servire si acoperiti cu ciocolata topita. Din cealalta jumatate de aluat de baza pe care ati pus-o deoparte, faceti bilute mici pe care le aranjati deasupra prajiturii. Dati din nou la congelator (sau la frigider daca serviti in timp scurt). Daca prajitura a stat la congelator lasati-o sa se incalzeasca 15-30 de minute inainte de servire.