Postat miercuri, 26 octombrie 2016 la 7:34 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Prajitura PINA COLADA – Raw Vegan » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Prajitura PINA COLADA – Raw Vegan
Sursa: Deviliciuslyraw
RETETA (1 ceasca = aprox 230 ml)
Ingrediente:
BAZA:
- 1 ceasca faina de ovaz
- ½ ceasca faina de cocos
- 2 linguri pudra de roscove sau cacao
- 1+ ½ ceasca curmale moi
- 2 inguri ulei de cocos
Stratul verde de LIME :
- 1 ceasca lapte de cocos din conserva tinut la frigider peste noapte (inclusiv stratul mai gras care se formeaza deasupra)
- 1 ceasca fulgi de cocos
- cateva picaturi de indulcitor lichid cu stevie
- 4 linguri lapte de cocos obisnuit
- 3 linguri ulei de cocos
- sucul de la 1 lime (sau o lamaie, daca nu aveti)
- ¾ lingurite pudra de matcha
Stratul alb de ANANAS:
- 1 ceasca lapte de cocos din conserva tinut la frigider peste noapte (inclusiv stratul mai gras care se formeaza deasupra)
- 1 ceasca fulgi de cocos
- 3 linguri ulei de cocos
- 1 ceasca ananas dulce bine copt, taiat in cubulete
Preparare:
- Baza -amestecati toate ingredientele pentru baza la robotul cu lama S sau la blender pana se formeaza bucatele care se lipesc unele de altele. Asezati mixtura intr-o tava de aprox 25 x 13 cm si apasati cu o lingura ca sa distribuiti uniform aluatul. Dati la congelator.
- Stratul verde de lime – Amestecati toate ingredientele pentru stratul verde in blenderul de mare viteza, pana obtineti o crema fina. Turnati crema peste aluatul de baza si dati la congelator minim 1 ora.
- Stratul alb de ananas – Amestecati toate ingredientele pentru stratul alb la blenderul de mare viteza pana obtineti o crema fina. Turnati aceasta crema pestre stratul verde si dati din nou la congelator minim 2-3 ore. Taiati in cuburi si lasati la temperatura camerei minim 1 ora inainte de servire.
Sursa: DeviliciouslyRaw