Postat luni, 09 iulie 2012 la 5:18 pm in Fel principal.
Puteti urmari raspunsurile la "Pui in stil toscan » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Aceasta reteta toscana este foarte usor de realizat. Vinul alb fragezeste carnea intr-un mod uimitor, iar combinatia de rosii si oregano ne aminteste de aroma traditionala a meselor italiene.
Fasolea reprezinta indeitul acestei retete, dar rezultatul final este deosebit.
O reteta aromata, dulce-acrisoara, cu timp de preparare scurt, ideala de realizat in zilele calduroase de vara.
Ingrediente:
1 pui (aprox 1,2 kg)
Sare
Piper
1 ceapa
2 ardei rosii
1 catel de usturoi
15 ml ulei de masline
300 g tomate pasate
150 ml vin alb sec
Oregano dupa gust
400 g fasole uscata fiarta (din conserva)
bucatele de paine uscata (crutoane)
Preparare:
1.Puiul se taie in 8 parti se da cu sare si piper. Ceapa se taie in rondele. Ardeii se curata de miez si se taie in inele. Usturoiul se curata si se toaca.
2. Uleiul se incinge intr-o cratita. Bucatile de pui se prajesc pe toate partile. Se scoate puiul prajit si se tine la cald.
3. In grasimea din cratita se prajesc putin ceapa, ardeiul si usturoiul. Se reintroduce puiul. Se adauga rosiile pasate, vinul alb si oregano dupa gust. Se fierbe totul la foc redus, acoperit cu capac, timp de 35 de minute. Dupa 30 de minute se adauga fasolea bine scursa si se da totul in clocot. La servire se orneaza cu bucatele de paine uscata (crutoane).
Varianta dietetica:
Se pun toate ingredientele deodata (mai putin fasolea) in cratita si se fierb la foc inabusit sub capac aproximativ 45 de minute (sau pana cand puiul s-a patruns bine). Cu 5 minute inainte de final, se adauga fasolea.
Iata si demonstratia retetei in imagini:
1. Ingredientele (eu am folosit numai piept de pui):
2. Bucatile de pui se prajesc pe toate partile, dupa care se scot din cratita si se pastreaza calde:
3. In uleiul din cratita se prajesc ceapa, ardeii si usturoiul:
4. Se reintroduc bucatile de pui in cratita:
5. Se adauga rosiile pasate:
6. Vinul alb (eu am pus putin mai mult vin):
7. Si oregano tocat marunt:
8. Dupa ce totul a fiert la foc mic sub capac timp de 30 de minute, se adauga fasolea din conserva, spalata in cateva ape si bine scursa:
9. Iata si rezultatul final:
10. Si un detaliu:
POFTA BUNA!