Postat joi, 30 iunie 2016 la 3:16 pm in Supe.
Puteti urmari raspunsurile la "Supa crema de broccoli la blender » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Supa crema de broccoli la blender
Astazi am preparat o supa crema de broccoli la blender. Am gatit broccoli la abur, doar cateva minute, pentru ca acesta sa nu piarda vitaminele si enzimele sale atat de importante. Persoanele cu digestie foarte solida pot folosi broccoli crud la aceasta reteta. Spun asta pentru ca broccoli fiind inrudit cu varza, poate cauza anumite neplaceri digestive daca nu este preparat termic, macar cateva minute.
Legumele crucifere (broccoli, varza alba, varza rosie, conopida, kale etc) sunt recunoscute in intreaga lume pentru proprietatile lor antimutagene.
Am adaugat la aceasta supa, ceapa verde si branza cottage, pentru o aroma deosebita si o textura cremoasa. Dar ceea ce a dat supei mele un gust desavarsit, au fost boabele de ienupar
Ingrediente pentru un blender de 2 litri:
- 3 inflorescente de broccoli
- cateva fire de ceapa verde, dupa gust
- 1 tulpina de telina cruda
- 2 morcovi cruzi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 cub condimentar BIO
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita de cimbru
- 1/2 lingurita granulat de usturoi (sau 1 catel de usturoi)
- 2 boabe de ienupar maruntite
- 1 vf de cutit de piper negru
- 1/2 de lingurita chimen macinat
- 1 bucatica foarte mica de unt (optional)
- 1 cutie de branza cottage (sau perle de branza cu smantana)
- 5-6 felii paine prajita (eu am pus de cumparat, dar poate fi folosita si painea prajita preparata in casa, la prajitorul de paine)
- 1000 ml de apa fiarta (sau cat incape pana la gradatia de 2 l a blenderului)
Preparare:
Se fierbe broccoli la abur cateva minute (daca aveti o digestie mai dificila, atunci puteti sa fierbeti broccoli putin mai mult). Dupa ce a fiert, broccoli se aseaza in blenderul de mare viteza (peste 1000 W). Se adauga restul ingredientelor si la sfarsit apa fiarta. Se blendeaza totul timp de 40-60 de secunde.
Supa a iesit delicioasa! Pofta buna!