Postat vineri, 13 decembrie 2013 la 10:29 am in Supe, Ziua Recoltei.
Puteti urmari raspunsurile la "Supa Paprika-Polenta (supa de ardei cu malai) » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Supa Paprika-Polenta (supa de ardei cu malai)
Ingrediente:
– 3 litri de apa
– 3 cartofi mari curatati si taiati cuburi
- 2 morcovi curatati si taiati rondele
– 2 ardei rosii (sau capia) curatati de cotoare si tocati marunt
– 1 rosie cuaratata de pielita si tocata marunt
– 1 ceapa mare, cuaratata si tocata marunt
– 3 catei de usturoi cuaratati si tocati cat mai marunt
– 4 linguri de malai grisat
– 1 lingurita rasa de boia dulce
– 1 varf de cutit boia iute
– 1 lingurita cimbru macinat
– 1/4 lingurita busuioc macinat
– 1/2 lingurita oregano macinat
– 3 linguri de ulei
– piper si sare dupa gust
Preparare
1. Se caleste cateva secunde ceapa in cele 3 linguri de ulei si apoi se adauga cei 3 litri de apa.
2. Se adauga toate ingredientele cu exceptia malaiului si se fierb la foc mic pana cand cartofii si morcovii se inmoaie.
3. Se toarna malaiul in ploaie si se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se mai fierbe supa 10 minute la foc mic. Se inchide focul si se lasa oala acoperita cu un capac inca 30 de minute.
POFTA BUNA!