Postat luni, 11 ianuarie 2016 la 9:02 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Tort Raw Vegan cu Mango, Afine si Fructul Pasiunii » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Tort Raw Vegan cu Mango, Afine si Fructul Pasiunii
Sursa: Deviliciously Raw
BAZA
1 nuca de cocos rasa
3/4 ceasca hrisca hidratata
3/4 ceasca fulgi de ovaz
1 ceasca curmale hidratate
1 lingura unt de cocos (atentie! nu ulei de cocos)
semintele de la o pastaie de vanilie
1/3 ceasca ulei de cocos
3 linguri cacao pudra
Toate ingredientele se combina in robotul cu lama S pana se obtine un aluat lipicios, care se intinde intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Se lasa la frigider pana se prepara al doilea strat.
STRATUL GALBEN
2 buc. mango curatat de coaja si de sambure
1 buc fructul pasiunii
Se amesteca in blender pana se fac spuma, apoi se toarna in robotul cu lama S, peste care se adauga:
2 banane
sucul de la 1/2 lamaie
2 linguri unt de cocos (atentie! nu ulei de cocos)
Se proceaseaza in robot pana se obtine o crema, care se intinde peste baza si se da la frigider.
STRATUL VIOLET
3 banane
1/3 ceasca afine proaspete
1 lingura zeama de lamaie
1 ceasca lapte de cocos
2-3 linguri unt de cocos
1 lingurita pudra de acai (sau alta pudra de fructe violet ex. aronia)
Se proceseaza totul la robotul cu lama S. Dupa ce se opreste robotul se mai toarna 1 ceasca de afine crude care se amesteca usor cu o spatula, ca sa ramana intregi in compozitie. Aceasta crema se intinde peste stratul galben si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
Tortul se poate orna cu bucatele din aluatul de baza si afine proaspete.
Foto si reteta tradusa: deviliciouslyraw.com