Postat sâmbătă, 05 noiembrie 2016 la 4:09 pm in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "BACLAVA RAW cu fistic si nectar de cocos » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
BACLAVA RAW cu fistic
https://deviliciouslyraw.com/2016/07/22/pistachio-baklava/
RETETA (1 cana = 230 ml)
INGREDIENTE:
Foaia de baclava:
- 5 mere rosii dulci
- 2 linguri zeama de lamaie
- ¾ ceasca migdale macinate fin
- 1 lingurita tarate de psyllium
Umplutura (Fistic + Sirop):
- 1 ceasca fistic crud nesarat
Sirop:
- 4 linguri nectar de cocos
- 2 linguri zahar de cocos
- 1 lingurita otet de mere (sau zeama de lamaie)
- 1/8 lingurita scortisoara
- 1/8 lingurita ghimbir
- 1/8 lingurita cuisoare
- 1/8 lingurita nucsoara
NB: Mai puteti aromatiza siropul cu unul sau mai multe din urmatoarele: apa de trandafiri, coaja de lamaie sau de portocala rasa, nuca de cocos etc.
Pentru asamblare: nectar de cocos – simplu sau aromatizat
PREPARARE:
Foaia de baclava:
Amestecati toate ingredientele la procesor pana obtineti o pasta omogena. Asezati pe tava de la deshidrator folia non-aderenta si intindeti pasta in strat subtire si uniform (de aprox 3-4 mm grosime). Deshidratati la 60 de grade timp de 2 ore si apoi la 45 de grade inca 6 ore. In continuare, intoarceti foaia de baclava astfel – Scoateti tava din deshidrator si asezati-o pe masa. Acoperiti foaia de baclava cu hartie de copt si apoi cu alta tava de deshidrator. Intoarceti tot ansamblul dintr-o singura miscare. Indepartati tava veche si folia non-aderenta. Introduceti din nou in deshidrator si mai deshidratati 4 ore sau pana cand foaia de baclava ajunge la textura dorita.
Umplutura:
Macinati fisticul in bucati de marime potrivita. Pentru sirop: mixati toate ingredientele la blender pana obtineti o compozitie fina, omogena. Intr-un castron amestecati siropul cu bucatile de fistic.
Asamblare:
Asezati foaia de baclava pe masa cu tot cu hartia de copt. Taiati foaia in 4 patrate egale si asamblati-le astfel:
Asezati mai intai primul patrat peste care intindeti nectar de cocos (simplu sau aromatizat). Asezati deasupra al doilea patrat peste care intindeti umplutura (fistic+sirop). Acoperiti umplutura cu al treilea patrat. Intindeti peste el nectar de cocos (simplu sau aromatizati). Asezati si ultimul patrat. Taiati in forma dorita. La servire ornati cu bucati de fistic, felii de smochine, frunze de menta etc.