Postat sâmbătă, 05 noiembrie 2016 la 5:17 am in Retete MIC DEJUN, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Batoane energizante cu GOJI si CAPSUNI » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Batoane energizante cu GOJI si CAPSUNI
Reteta (1 ceasca = 230ml)
Ingrediente:
Faza 1
- ¾ ceasca bobite de goji hidratate
- 1 cup capsuni proaspete sau uscate
- 7 curmale moi
- 2 linguri suc de portocala
- 1 ceasca nuci de macadamia hidratate cateva ore
Faza 2
- ¼ bobite de goji hidratate
- ¼ cesi seminte de chia
- ½ ceasca seminte de in
Crema topping
- 5 curmale
- 2 capsuni
- ¼ ceasca bobite de goji
- 1- 2 linguri apa filtrata
Preparare:
- Combinati ingredientele din faza 1 la robotul cu lama S pana obtineti un amestec omogen. Adaugati apoi ingredientele din faza 2 si dati cateva pulsuri astfel incat acestea doar sa se amestece in compozitie. Asezati foaie de copt pe tava deshidratorului. Scoateti aluatul din robot si asezati-l pe foaia de copt dandu-i forma unui dreptunghi de aprox 7-8 cm latime, si aprox 2 cm inaltime.
- Amestecati ingredientele pentru crema topping la blenderul de mare viteza pana cand compozitia devina fina si cremoasa. Turnati crema peste dreptunghiul de aluat, in mod uniform.
- Deshidratati 1 ora la 60 de grade. Taiati in forma de batoane . Dati temperatura la 45 de grade si continuati sa deshidratati inca 4 ore sau pana cand textura batoanelor s-a deshidratat suficient (batoanele trebuie totusi sa mai aiba si umiditate in ele). Ornati dupa preferinte si serviti.