Postat sâmbătă, 29 decembrie 2012 la 9:51 am in Dulciuri.
Puteti urmari raspunsurile la "Biscuiti „OMULETI” cu aroma de turta dulce » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Acesti biscuiti in forma de „omuleti” sunt o incantare deopotriva pentru cei mari si mici. Sunt gustosi si au o aroma reconfortanta de turta dulce, care se potriveste excelent cu spiritul sarbatorilor de iarna. Daca inainte sa-i coaceti le faceti un mic orificiu, ii puteti agata in brad sau lega pe sfoara. Se pastreaza in recipente inchise (pentru a nu se deshidrata), la rece.
Ingrediente:
250g unt
4 galbenusuri
200g zahar (putetei pune mai putin zahar daca doriti ca biscuitii sa nu fie foarte dulci)
1 lingurita rasa scortisoara macinata
1/2 lingurita ienibahar macinat
1/2 lingurita cuisoare macinate
faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare
Preparare:
1. Untul si galbenusurile se freaca cu zahar si mirodenii pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga faina pana se obtine un aluat nu tare si placut la atingere, care se inveleste in folie alimentara si se da la frigider 1 ora. Dupa o ora veti vedea ca aluatul s-a mai intarit.
2. Se imparte aluatul in mai multe parti si se intind cu sucitorul, foi groase de 1 centimetru, fara a folosi faina la intins (aluatul este suficient de gras si nu se lipeste de masa sau de sucitor).
3. Cu forma de omuleti (sau alta forma) se decupeaza figurine din aluat. Inainte de a taia fiecare figurina, forma se plonjeaza in faina. Omuletii se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o scobitoare se deseneaza ochi, gura si nasturi.
4. Se dau la cuptor 15 minute, la foc potrivit. Se scot, se lasa sa se raceasca putin, acoperiti cu un prosop de bucatarie si se aseaza in recipente inchise, la rece.
POFTA BUNA!