Postat marți, 05 ianuarie 2016 la 4:09 pm in Retete MIC DEJUN, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Clatite de mei cu legume – vegan, fara gluten » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Clatite de mei cu legume – vegan, fara gluten
2 cesti faina de mei (naut – folosit in reteta originala sau soia) – dar faina de mei da un gust usor de nuci acestui preparat.
2 1/2 cesti lapte vegetal sau apa
1 lingura tarate de psyllium (optional)
2 linguri drojdie inactiva (optional)
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita turmeric
legume la alegere (ceapa, rosii, ardei, morcov ras etc)
- Amestecati toate ingredientele in afara de legume si lasati-le sa stea 10 minute
- Incalziti o tigaie neaderenta la foc mediu. Intindeti compozitia de mai sus la ce grosime doriti, in tigaie.
- Adaugati legumele si coaceti 4-5 minute. Se vor forma bule la suprafata si va deveni evident cand sa intoarceti clatita.
- Daca faceti mai multe pastrati-le intr-un loc mai cald (ex. un cuptor preincalzit)
Foto si reteta tradusa: http://goodnessgreen.com/chickpea-omelette-soy-gluten-grain-free/
octombrie 24th, 2016 at 10:27 am
In reteta originala se foloseste faina de naut, asa am testat si eu deja – ai incercat cu faina de mei si a functionat??
octombrie 24th, 2016 at 10:48 am
La aceasta reteta poti folosi faina de: mei, naut, soia. Mie cel mai mult mi-a placut cu faina de mei, datorita gustului usor de nuca pe care il da aceasta faina. Din acest motiv am scris de mei. Dar multumesc pentru sugestie, voi adauga si celelalte fainuri in reteta, fiindca in fond poza este de la o clatita cu naut. Merci