Postat vineri, 28 octombrie 2016 la 7:29 am in Retete MIC DEJUN, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Clatite americane cu hrisca, dovleac si proteine – vegan (de post) » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Clatite americane cu hrisca, dovleac si proteine – vegan (de post)
Sursa: healthyeatingjo.com
Ingrediente ( 1 ceasca = 230 ml) :
1/3 ceasca faina de hrisca
1/2 ceasca dovleac copt facut piure
1 masura proteina vegana cu gust de vanilie (folositi masura care se gaseste in interiorul cutiei pe care o cumparati – aprox 1 lingura)
1 lingura indulcitor dupa preferinte (sirop de agave, de artar, stevia, zahar de cocos etc)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara pulbere
1/4 lingurita ghimbir pulbere
1/8 lingurita nucsoara pulbere
1 lingurita extract de vanilie
1/2 – 1 ceasca lapte de migdale (sau alt lapte vegetal)
PREPARARE:
Amestecati ingredientele uscate intr-un castron. Adugati ingredientele umede si la sfarsit laptele de migdale in fir subtire pana obtineti consistenta dorita a aluatului. Intr-o tigaie de ceramica, topiti putin ulei de cocos la flacara mica si coaceti clatitele incet la foc domol. A doua varianta de coacere este la cuptor intr-o tava acoperita cu hartie de copt – coaceti la 180 de grade. Daca folositi varianta la cuptor, lasati aluatul putin mai gros, astfel incat daca il apasati cu ligura sa ramana o urma usoara (ca o smantana f. f. groasa).
octombrie 28th, 2016 at 1:14 pm
Excelenta reteta| Multumesc si la cat mai multe|
octombrie 28th, 2016 at 1:17 pm
Cu multa placere, Ioana