Postat miercuri, 15 februarie 2012 la 8:27 am in Bucatarie.
Puteti urmari raspunsurile la "Daca laptele s-a afumat » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Acum cativa ani am citit intr-un almanah un sfat extraordinar, pe care cu urmatoarea ocazie (recunosc, am dat si eu laptele in foc de cateva ori dar cine nu l-a dat?) l-am aplicat si culmea! A functionat perfect! Iata sfatul:
Daca laptele s-a afumat, se varsa imediat intr-o oala curata. Se inmoaie rapid un prosop de bucatarie in apa cat mai rece, se stoarce bine si se acopera oala cu el. Se lasa astfel cel putin 20-30 minute ( depinde de cantitatea de lapte).Prosopul se poate clati din cand in cand cu apa rece, se stoarce si se aseaza din nou peste oala.
La sfarsit, ca prin minune laptele nu mai are deloc miros si gust de afumat!
iunie 4th, 2014 at 4:36 pm
nu am incercat asta dar am facut altceva cu laptele afumat.lam lasat o zi pe aragaz pana s-a coagulat si cu ajutorul unui tifon(se gaseste in trusa de prim ajutor de la masina)am strecurat si alasat sa se scurga.sare suficienta aprox 1 lingura la litrul de lapte si a iesit o crema de branza fantastica.se poate folosii la mamaliga cu branza,branzoaice sau cu orice fel de prajeala.bun bun bun