Postat miercuri, 09 martie 2016 la 2:57 pm in Retete APERITIV, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Falafel cu verdeata » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Falafel cu verdeata
Reteta tradusa si foto: www.gimmesomeoven
Ingrediente adaptate pentru cuptor (reteta originala indica prajirea in ulei):
- 6 catei usturoi, curatati;
- 425 g naut fiert sau din conserva, clatit si scurs bine de apa;
- 1 1/2 ceasca frunze de patrunjel proaspat;
- 1 ceasca frunze de coriandru proaspat;
- 1/2 ceasca ceapa tocata;
- 1/3 ceasca faina integrala;
- 1 lingura suc de lamaie proaspat stors;
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita chimion macinat
- 1/2 lingurita piper macinat
- 1-2 linguri ulei de samburi de struguri sau de rapita
- pentru servire: lipie, salata verde tocata, ceapa rosie taiata fideluta, rosii feliate, hummus sau sos tzatziki
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, chimionul si piperul. Cateii de usturoi se apasa putin cu lama cutitului pe un tocator, pentr a-si elibera aroma. Apoi, toate ingredientele se mixeaza in robotul cu lama S, pana devin de consistenta unui aluat. Compozitia se da la rece acoperita cu folie de plastic timp de 1-2 ore. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se formeaza cu mana bilute din aproximativ doua linguri de compozitie. Bilutele se aseaza in tava, pe hartia de copt si se apasa usor ca se se aplatizeze si sa ia forma de chiftelute. Se coc in cuptor la 180 de grade aproximativ 20-30 de minute.