Postat joi, 29 decembrie 2016 la 11:11 am in Retete FEL PRINCIPAL, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Falafel cu dressing de tahini » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
FALAFEL CU DRESSING DE TAHINI:
http://www.veganricha.com/2014/07/lentil-split-pea-falafel-bowl-with.html
Ingrediente :
(folositi o ceasca de 230 ml)
Pentru Falafel(10-12 buc):
1/4 ceasca linte
1/4 ceasca mazare uscata (jumatati)
2 cesti apa
1/3 ceasca ceapa rosie tocata marunt
4 catei usturoi
1/4 ceasca coriandru proaspat
1/4 ceasca patrunjel proaspat
sare dupa gust
1/2 lingurita chimion (Cuminum cyminum)
1/2 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita sau dupa gust piper negru macinat
2 linguri ulei virgin
1 seminte de susan
1-2 linguri faina de naut
Fierbeti lintea si mazarea. lasati sa se raceasca. Adaugati toate ingredientele in robotul cu lama S si amestecati. Transferati compozitia intr-un castron si adaugati treptat faina de naut pana obtineti un aluat. Daca este prea lipicios, lasat-l la frigider cateva minute. Din aluat, cu mainile gresate cu ulei, formati bile cu dimensiunea de 2-3 cm pe are le asezati in tava tapetata cu hartie de copt. Optional puteti aplica cu pensula putin ulei deasupra bilelor de aluat. Coaceti la foc mediu 15-20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie.
Pentru Dressingul de Tahini:
1/3 ceasca tahini
1 catel usturoi
2 lingurite patrunjel proaspat
2 – 3 linguri suc de lamaie proaspat stors
1 lingura ulei extra virgin
3- 4 linguri apa
1/4 lingurita sau dupa gust sare
un praf de piper (sau chili)
Amestecati totul la blender pana obtineti o crema fina. Mai adaugati suc de lamaie daca este necesar.
Pentru asamblarea salatei de falafel din imagine:
ridichi de luna taiate in panglici (sau felii)
castraveti feliati
salata verde
muraturi (optional)
coriandru/patrunjel proaspat
seminte de susan pentru garnisit