Postat luni, 29 august 2016 la 8:55 am in Retete DESERT, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Mini prajiturele vegane cu dovleac » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Mini prajiturele vegane cu dovleac
sursa: theglowingfridge.com
Ingrediente:
1 ceasca (1 cup) = 250 ml
Blatul din nuci Pecan
- 1.5 cesti nuci pecan crude
- 1 ceasca curmale (inmuiate in apa cateva minute)
- 1 praf de sare
Crema cu Dovleac
- 1 ceasca nuci caju inmuiate in apa peste noapte (la frigider)
- 1/2 ceasca lapte de cocos
- 1/2 ceasca piure de dovleac (se fierbe dovleacul si se paseaza)
- 1/2 ceasca sirop de artar sau de agave
- 2 linguri ulei de cocos inmuiat (sau ulei de seminte de dovleac)
- 1 lingurita mirodenii pentru placinta cu dovleac (sau doar scortisoara)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- sucul de la 1/2 de lamaie
Preparare:
- Incepeti prin a inmuia nucile caju si apoi curmalele.
- Asezati o folie alimentara intr-o tava de briose. Amestecati ingredientele pentru blat la un robot de bucatarie pana obtineti un aluat vascos. Incepeti cu nucile pecan, apoi adaugati curmalele si la sfarsit sarea. Aluatul este foarte lipicios, motiv pentru care este bine sa va inmuiati degetele in apa calda inainte de a lucra cu el. Luati bucatele de aluat si asezati-le in formele de briose, pe fundul acestora, peste folia alimentara, apasand usor. Dati tava la congelator pentru 15 minute.
- In blenderul Vitamix, amestecati toate ingredientele pentru crema, la putere maxima, pana obtineti o textura fina. Scoateti tava din congelator si turnati peste blat, crema din blender. Ornati cu nuci pecan. Dati tava din nou la congelator, minim 4 ore. Inainte de a le consuma, lasati-le minim 30 de minute la temperatura camerei. Pofta buna!
- Prajiturelele care raman se pastreaza la congelator.