Lumea gospodinelor

Mini prajiturele vegane cu dovleac » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete VEGANE (de post) Mini prajiturele vegane cu dovleac
noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Mini prajiturele vegane cu dovleac

 

 

sursa: theglowingfridge.com

 

SAM_1474

 

 

Ingrediente:

1 ceasca (1 cup) = 250 ml

 

Blatul din nuci Pecan
  • 1.5 cesti nuci pecan crude
  • 1 ceasca curmale (inmuiate in apa cateva minute)
  • 1 praf de sare
Crema cu Dovleac
  • 1 ceasca nuci caju inmuiate in apa peste noapte (la frigider)
  • 1/2 ceasca lapte de cocos
  • 1/2 ceasca piure de dovleac (se fierbe dovleacul si se paseaza)
  • 1/2 ceasca sirop de artar sau de agave
  • 2 linguri ulei de cocos inmuiat (sau ulei de seminte de dovleac)
  • 1 lingurita mirodenii pentru placinta cu dovleac (sau doar scortisoara)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • sucul de la 1/2 de lamaie

 

 

Preparare:

 

  1. Incepeti prin a inmuia nucile caju si apoi curmalele.
  2. Asezati o folie alimentara intr-o tava de briose. Amestecati ingredientele pentru blat la un robot de bucatarie pana obtineti un aluat vascos. Incepeti cu nucile pecan, apoi adaugati curmalele si la sfarsit sarea. Aluatul este foarte lipicios, motiv pentru care este bine sa va inmuiati degetele in apa calda inainte de a lucra cu el. Luati bucatele de aluat  si asezati-le in formele de briose, pe fundul acestora, peste folia alimentara, apasand usor. Dati tava la congelator pentru 15 minute.
  3. In blenderul Vitamix,  amestecati toate ingredientele pentru crema, la putere maxima, pana obtineti o textura fina. Scoateti tava din congelator si turnati peste blat, crema din blender. Ornati cu nuci pecan. Dati tava din nou la congelator, minim 4 ore. Inainte de a le consuma, lasati-le minim 30 de minute la temperatura camerei. Pofta buna!
  4. Prajiturelele care raman se pastreaza la congelator.

 

SAM_1457

 

 

SAM_1486

Comments are closed.