Lumea gospodinelor

PARFAIT cu Ciocolata de Hrisca si Pudding de Prune » Lumea gospodinelor
Va aflati aici: Lumea gospodinelor RETETERetete DESERTRETETERetete RAW PARFAIT cu Ciocolata de Hrisca si Pudding de Prune
noiembrie 2024
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Aug    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

PARFAIT  cu Ciocolata de Hrisca si Pudding de Prune

 

http://greensmoothiegourmet.com/chocolate-buckwheat-plum-pudding-parfait/

 

chocolatebuckwheatplumpuddingparfait-greensmoothiegourmet

 

RETETA (1 ceasca = 230 ml)

 

Ciocolata de hrisca:

  • 1 ceasca boabe de hrisca
  • 1 ceasca apa filtrata
  • 1 lingurita otet de mere (sau zeama de lamaie)
  • 3/4 ceasca lapte vegetal (migdale, caju)
  • 1 lingura pudra de cacao
  • 1 lingurita sirop de artar
  • 1/2 lingurita extract natural de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

 

Turnati o ceasca de hrisca peste o ceasca de apa amestecata cu o lingurita de otet. Lasati la inmuiat, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a inmuiat, amestecati hrisca cu celelalte ingrediente la blender pana obtineti o crema fina.

 

Pudding de prune:

  • 2 linguri seminte de chia
  • 1 ceasca lapte vegetal (migdale, caju)
  • 4 prune rosii curatate de samburi
  • 1/2 ceasca zmeura
  • 1 lingurita suc de lime (sau de lamaie)
  • un praf de sare
  • indulcitor natural (optional)

 

Hidratati semintele de chia in lapte vegetal, peste noapte, la frigider. A doua zi amestecati la blander semintele de chia impreuna cu celelalte ingrediente pana totul devine o crema omogena.

 

Asamblare:

Asezati intr-un pahar mai intai un strat de pudding de prune. Presarati cacao nibs si putina hrisca hidratata. Turnati deasupra un strat de iaurt vegetal. Peste iaurt adaugati ciocolata de hrisca si apoi din nou iaurt. Presarati deasupra toppinguri diverse: sirop de ciocolata (ulei de cocos si cacao in parti egale + putin sirop de artar), cacao nibs, nuci, fructe, ciocolata dark etc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.