Postat duminică, 28 februarie 2016 la 4:32 pm in Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Pizza Raw Vegan" prin feed-ul RSS 2.0.
Pizza Raw Vegan
Pentru ca am gustat zilele trecute o pizza raw-vegan care mi s-a parut exceptionala si de o mie de ori mai buna decat o pizza traditionala, am inceput sa caut pe net si sa ma documentez cum as putea sa fac aceasta pizza si eu, acasa. Am gasit multe retete, majoritatea in engleza. Am selectat cateva, care mi s-au parut mai apetisante si le-am tradus mai jos.
PIZZA RAW VEGAN de la therawadvantage.com
Blat raw vegan:
3 zucchini mai mari ( 680 g)
1 rosie mare ( 150 g)
1/2 ceasca de rosii uscate la soare
cateva frunze de busuioc proaspat
2-4 frunze oregano
6-10 Chives sau 3 cepe verzi
2 maini seminte de dovleac
2 curmale mari FARA SAMBURI
Dovleceii zuchini se spiralizeaza la aparatul special de facut taietei din legume sau se rad pe razatoarea mare. Se pun intr-un castron. Restul ingredientelor se amesteca la blender pana se fac pasta. Frunzele de busuioc si oregano se adauga la sfarsit in blender si se amesteca doar foarte putin. Daca se pun in blender de la inceput se fac pasta, si au tendinta sa devina amarui. Pasta din blender se toarna in castron peste dovleceii rasi sau facuti taietei. Se amestcea totul. Amestecul se intinde in gosime de aprox. 1 cm (marginile se lasa mai groase) pe o foaie de copt si se deshidrateaza la 50 de grade. Dupa 6-8 ore se intoarce tava si se mai deshidrateaza 6-8 ore. Cand este gata, se scoate tava din deshidrator se pune deasupra un platou si se rastoarna blatul in platou. Hartia se desprinde cu grija. Deasupra blatului se aseaza sosul de rosii, toppingurile si mozzarela (sau sosul, mozzarella si topingurile – depinde cum preferati)
Mozzarela raw vegan:
1/2 Zucchini mediu
1 ceasca nuci de Macadamia
sucul de la 1/2-1 lamaie (in functie de preferinte)
3-5 cepe verzi (doar partea alba)
Oregano dupa gust
Busuioc dupa gust
Se amesteca ingredientele in blender pana se obtine o crema densa. Daca este prea moale, mai adaugati nuci de macadamia. Daca este prea tare mai daugati zeama de lamaie. Oregano si busuiocul se pun la sfarsit si se amesteca doar putin.
Sos raw vegan:
6 rosii proaspete
cateva frunze de busuioc
2 curmale FARA SAMBURI
1 ceasca rosii uscate la soare
Oregano dupa gust
2 cepe verzi
Se pun in blender rosiile proaspete, curmalele, ceapa verde si cateva rosii uscate la soare. Se blendeaza. Se adauga restul de rosii uscate la soare una cate una, pana cand sosul se ingroasa la consistenta dorita. Busuiocul si oregano se adauga la sfarsit si se amesteca doar putin, atat cat sa se toace usor.
Toppinguri raw vegan:
4-5 rosii proaspete
1/2 ceapa alba mai putin iute
12 ciuperci
3 ardei grasi
1 ananas mic/mediu
PIZZA RAW VEGAN de la onegreenplanet.org
Mozzarella raw vegan
- 1 ceasca seminte de pin
- sucul de la o lamaie
- 1 catel de usturoi
- 2 ligurite amestec de ierburi italiene sau alte ierburi preferate
- 2 linguri apa plata
- 2 linguri drojdie inactiva
- sare dupa gust
Se blendeaza toate ingredientele pana se obtine o pasta. Se toarna pasta intr-un tifon, se leaga tifonul si se lasa asa, minim cateva ore pana la 2-3 zile (la rece).
Blat raw vegan
- 1 ardei gras rosu
- 1/3 ceasca seminte de floarea soarelui
- 1/3 ceasca seminte de canepa
- 1/3 ceasca seminte de in
- sare si piper dupa gust
Se amesteca ingredientele la robotul cu lama S. Compozitia se intinde pe hartie de copt si se deshidrateaza la 50 de grade cateva ore.
Toppinguri raw vegan
- 2 cesti din vegetalele preferate
- cate o lingurita de sos tamari si ulei de masline presat la rece
Intr-un castron se amesteca toppingurile cu tamari si ulei de masline. Se intind rasfirate pe hartie de copt si se deshidrateaza in jur de o ora la deshidrator
Sos raw vegan
- ¾ ceasca rosii proaspete tocate
- 3 linguri de rosii uscate la soare (ca atare sau din conserva cu ulei)
- ½ lingurita zeama de lamaie
- 1-2 curmale
- 1 lingura miso
- 1 catel de usturoi mic
- busuioc si oregano proaspat sau uscat
Se amesteca ingredientele la blender (adaugati verdeturile la sfarsit). Sosul se imprastie peste blat. Deasupra se aseaza bucati de mozzarella si legumele deshidratate.