Postat vineri, 07 decembrie 2012 la 1:40 pm in Dulciuri.
Puteti urmari raspunsurile la "Prajitura cu arahide si caramel » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Aceasta prajitura este delicioasa! Ea seamana foarte mult la gust cu ciocolata Snickers. De fiecare data cand am facut aceasta prajitura a fost foarte apreciata, asadar daca aveti o masa festiva sigur nu veti da gres daca veti alege la desert sa serviti aceasta prajitura cu arahide si caramel. Prajitura este formata din blat si crema, si are un usor gust sarat, care se potriveste perfect cu restul ingredientelor.
RETETA
1. Blat
250g unt
100g unt de arahide usor sarat
4 galbenusuri
150g zahar
150 g germeni de grau (fulgi)
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde pentru un aluat ca o smantana foarte groasa
un vf de cutit de sare ( daca untul de arahide nu este sarat se pune mai multa sare – 1/2 lingurita)
Se freaca untul cu unt de arahide , sare si zahar. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Germenii de grau se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie. Se amesteca bine si apoi se adauga faina treptat, pana obtineti un aluat la fel de consistent ca o smantana groasa. Se toarna amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza bine si se coace la foc mediu, incercand cu o scobitoare daca este gata.
2. Crema
250 ml sirop gros de caramel (puteti sa il cumparati sau sa-l faceti in casa)
150g unt
400 g arahide prajite si sarate, maruntite la rasnita
Se amesteca untul cu caramelul , apoi se adauga arahidele (pastrand 50-100g pentru ornat). Crema se distribuie uniform peste blatul copt si racit bine. Deasupra cremei se poate rade ciocolata alba Milka dupa care se imprastie arahidele ramase.
Se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de a o taia.
POFTA BUNA!