Postat luni, 31 octombrie 2016 la 9:53 pm in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Prajitura cu CIOCOLATA si MENTA – Raw Vegan » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Prajitura cu CIOCOLATA si MENTA – Raw Vegan
https://deviliciouslyraw.com/2016/06/07/chocolate-mint-slice/
Reteta (1 ceasca = 230 ml):
Ingrediente:
- Baza
- 1 ceasca fulgi ovaz macinati si transformati in faina
- 1/4 ceasca pudra de cacao
- 1 ceasca prune
- 2 linguri ulei de cocos topit
- Stratul de MENTA
- 1 ceasca nuci caju hidratate si apoi uscate la deshidrator
- 3 linguri ulei de cocos topit
- 1 ceasca lapte de cocos de la frigider (inclusiv stratul gras care se formeaza deasupra)
- 1/2 ceasca de frunze de menta
- cateva picaturi de ulei de menta
- ½ lingurita pudra de spirulina
- 1 lingura nectar de cocos
- Stratul de CIOCOLATA
- 1+ ½ avocado copt
- ¼ ceasca pudra de cacao
- 7 curmale
- ¼ ceasca lapte vegetal
- 1 lingura seminte de chia
- 1 lingura cu varf de ulei de cocos (pe care il topiti)
Preparare:
- Baza -amestecati toate ingredientele pentru baza la robotul cu lama S sau la blender pana se formeaza bucatele care se lipesc unele de altele. Asezati mixtura intr-o tava de aprox 25 x 13 cm si apasati cu o lingura ca sa distribuiti uniform aluatul. Dati la congelator.
- Stratul verde de menta – Amestecati toate ingredientele pentru stratul verde in blenderul de mare viteza, pana obtineti o crema fina. Turnati crema peste aluatul de baza si dati la congelator minim 1 ora.
- Stratul de ciocolata – Amestecati toate ingredientele pentru stratul de ciocolata la blenderul de mare viteza pana obtineti o crema fina. Turnati aceasta crema pestre stratul verde si dati din nou la congelator minim 3-4 ore. Taiati apoi in cuburi si lasati la temperatura camerei minim 30 de minute inainte de servire. Optional puteti orna cu pudra de cacao si cacao nibs.