Postat sâmbătă, 29 octombrie 2016 la 8:25 am in Retete DESERT, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Prajitura NEGRESA – pufoasa, cremoasa, gustoasa, cu legume ascunse – Reteta Vegana (de post) » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Pentru copii (si adulti) mofturosi
Prajitura NEGRESA – pufoasa, cremoasa, gustoasa, cu legume ascunse – Reteta Vegana (de post)
http://www.healthyeatingjo.com
Reteta (1 ceasca= 230 ml) :
Ingrediente:
60g cicolata dark (cu multa cacao)
1/2 ceasca ulei de cocos
1/2 ceasca cartof dulce (cartofi americani, patate) copt la cuptor si facut piure
1 ceasca orez de conopida (conopida cruda se marunteste la robot pana ajunge la dimnesiunea boabelor de orez)
3/4 ceasca lapte de migdale (sau alt lapte vegetal la alegere)
2 linguri de seminte de in macinate, amestecate cu 4 linguri de apa si lasate 15 minute pana se formeaza o gelatina
1 ceasca faina de migdale (sau orice nuci maruntite la rasnita fin)
1/2 ceasca faina de cocos
1/3 ceasca sirop de agave (sau de artar, cocos etc)
1 lingura zahar de stevie (sau zahar de cocos, zahar brun etc)
2 lingurite scortisoara
1/2 lingurita praf de copt
1/8 lingurita sare de Himalaya
Preparare:
Incalziti intr-un vas uleiul de cocos si ciocolata.
Amestecati in blender sau procesor legumele si ingredientele umede. Adaugati amestecul de ciocolata si ulei de cocos. Amestecati din nou.
La final adaugati ingredientele uscate si amestecati pana obtineti un aluat omogen.
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau in forme de briose. Coaceti 25-30 de minute sau pana este gata.