Postat vineri, 04 noiembrie 2016 la 6:10 pm in Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Ratatouille la tava » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Ratatouille la tava
Reteta:
Intr-o tava rotunda asezati felii alternative de rosii, morcovi, vinete si dovlecei.
Preparati apoi un sos din urmatoarele ingrediente:
2 rosii
1/2 ardei rosu
1/2 ceapa mica
2 catei usturoi
3 linguri pasta de tomate
1-2 lingurite lapte de cocos (sau alt lapte vegetal)
1 lingura oregano uscat si maruntit
1 lingurita pudra de ceapa
1/4 lingurita boia dulce
1/2 lingurita sare (sau dupa gust)
1/4 lingurita piper (sau dupa gust)
1-2 linguri ulei de samburi de struguri
2-3 lingurite busuioc proapsat tocat marunt
Amestecati toate ingredientele la blender in afara de busuioc, pe care il adaugati la sfarsit fara sa mai porniti blenderul.
Turnati sosul obtinut peste legumele din tava, in mod uniform. Decupati o foaie de copt de marimea si forma tavii si acoperiti legumele cu ea. In acest mod legumele se vor patrunde mai bine si nu se vor deshidrata la copt.
Coaceti la 180-200 de grade timp de 45-50 de minute sau pana cand legumele s-au patruns.