Postat duminică, 30 octombrie 2016 la 12:03 pm in Retete APERITIV, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Specialitati din Orientul Mijlociu – MUHAMMARA – pasta de ardei si nuca » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Specialitati din Orientul Mijlociu – MUHAMMARA – pasta de ardei si nuca
Ingrediente:
1 ceasca (de aprox 230 ml) cu nuci hidratate peste noapte la frigider
2 ardei grasi rosii tocati fasii late
4 rosii uscate la soare (optional)
1/2 catel usturoi maruntit
sucul de la o lamaie
1/4 lingurita chimion (Cuminum cyminum)
sare
piper
boia dulce
ulei de masline presat la rece
Preparare:
Amestecati fasiile de ardei cu uleiul de masline, sare si piper. Deshidratati 3-4 ore la 45 de grade sau pana cand se inmoaie (pentru varianta vegana puteti folosi ardei copti).
Scurgeti apa in care au fost hidratate nucile si asezati-le in robotul cu lama S sau blender. Mixati pana obtineti un amestec omogen. Adaugati ardei, rosii, usturoi, zeama de lamaie, chimion, sare, boia si amestecati. Potriviti de sare si boia, dupa gust. Daca este nevoie adaugati cateva linguri de apa plata pentru un amestec mai cremos.