Postat luni, 07 noiembrie 2016 la 9:41 am in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Tiramisu RAW VEGAN » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Tiramisu RAW VEGAN
https://deviliciouslyraw.com/2016/02/08/tiramisu-cake/
Reteta (1 cana = 230 ml):
BAZA:
3/4 ceasca fulgi de ovaz
3/4 ceasca hrisca germinata si deshidratata (sau fulgi de hrisca)
1 ceasca cocos razuit
1 ceasca stafide uscate natural
cateva picaturi de extract de vanilie
2 linguri ulei de cocos
3 linguri crema de cocos (sau unt de cocos)
3 linguri de infuzie tare de cafea (sau inlocuitor de cafea)
1 lingura rom sau amaretto – sau extract natural de migdale (optional)
3 linguri pudra de cacao
Procesati la robotul cu lama S fulgii de ovaz, hrisca si cocosul razuit pana cand totul se macina fin. Adaugati celelalte ingrediente si amestecati pana obtineti un aluat care se lipeste. Daca este prea uscat mai adaugati putin lichid (apa filtrata). Pastrati 1/3 din aluat pentru piscoturi. Asezati cealalta parte de 2/3 intr-o tava acoperita cu hartie de copt (de ex o tava de 30 cm/11 cm) si apasati cu degetele pentru a nivela uniform.
PISCOTURILE:
1/3 aluat oprit din aluatul de baza
1/2 ceasca stafide uscate natural
2 linguri de infuzie tare de cafea (sau inlocuitor de cafea)
1 lingura rom sau amaretto – sau extract natural de migdale (optional)
Amestecati totul la robotul cu lama S pana obtineti un aluat fin, omogen. Intindeti aluatul cu sucitorul pe o hartie de copt, dandu-i forma unui dreptunghi. Taiati dreptunghiul pe lung in 3 fasii iar apoi taiati fiecare fasie in 4 parti egale, astfel incat sa obtineti 12 piscoturi. Lasati-le deoparte pana faceti crema mascarpone.
MASCARPONE Raw Vegan:
3 cesti nuci caju hidratate peste noapte (sau minim 6 ore)
560 g tofu organic, nemodificat genetic, de fermitate medie
1 ceasca lapte de cocos
2 lingurite drojdie inactiva
2 lingurite pudra de lucuma
5 linguri nectar de cocos sau alt indulcitor natural lichid
4 linguri ulei de cocos
135 g crema de cocos
cateva picaturi de extract natural de migdale
semintele de la 1 pastaie de vanilie (sau 1-2 lingurite extract natural de vanilie)
Procesati toate ingredientele (cu exeptia laptelui de cocos) la robotul cu lama S si apoi la blenderul de mare viteza (Vitamix), pana cand amestecul devine omogen. Cu blenderul pornit, desfaceti capacelul mic (nu capacul) blenderului si turnati in fir subtire laptele de cocos; amestecati pana se formeaza o crema fina si ferma.
Asamblare:
Aplicati 1/3 din mascarpone peste baza. Asezati piscoturile si mai aplicati 1/3 din mascarpone. Cu ultima treime de mascarpone ornati prajitura. Dati la frigider minim 3-4 ore (sau peste noapte) pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Daca alegeti sa dati prajitura la congelator, lasati minim 30 de minute sa se incalzeasca inainte de servire. Pudrati cu cacao pentru efectul estetic.