Postat vineri, 18 noiembrie 2016 la 10:14 pm in Retete DESERT, Retete RAW.
Puteti urmari raspunsurile la "Tort RAW VEGAN „Curcubeul aromelor” » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Tort RAW VEGAN „Curcubeul aromelor”
http://www.rainbownourishments.com
Ingrediente (1 ceasca = 230 ml):
Baza:
- 1 ceasca mix de fulgi de cocos, seminte de floarea soarelui si hrisca hidratata si apoi deshidratata (sau fulgi de hrisca)
- 3/4 ceasca curmale hidratate peste noapte
Crema (compozitia de baza):
- 2 cesti nuci caju hidratate peste noapte
- 3/4 ceasca de crema de cocos, tinuta la frigider peste noapte
- 1/3 ceasca ulei de cocos
- 1/3 ceasca unt de cocos
Arome si culori:
Vanilie
- 1 lingura sirop de orez (sau de artar)
- 1 lingurita vanilie pudra
Lamaie
- 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
- 1/2 de lamaie – sucul si coaja rasa
- 1/2 lingurita turmeric
Menta
- 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
- o mana mica de frunze de spanac baby, spalate si apoi uscate bine.
- cateva picaturi de ulei de menta natural
Afine
- 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
- 2 linguri ulei de cocos
- un pumn mai mic de afine
Zmeura
- 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
- 2 linguri ulei de cocos
- un pumn mai mic de zmeura (si cateva afine)
Pitaya
- 2 linguri sirop de orez (sau de artar)
- 1 lingurita de pudra de pitaya (fructul dragonului) sau pudra de sfecla rosie.
Preparare:
- Pentru baza, scurgeti curmalele de apa si amestecati toate ingredientele la robotul cu lama S, pana se combina totul. Asezati aluatul intr-o tava rotunda (ex. 15 cm), oprind putina compozitie pentru ornat.
- Pentru crema amestecati toate ingredientele pentru baza cremei la blenderul de mare viteza pana cand obtineti o compozitie fina si omogena..
- Impartiti crema din blender in 6 castroane mai mici. In fiecare castron adaugati cate una din cele 6 arome si amestecati bine pentru omogenizare. S-ar putea ca pentru unele culori sa aveti nevoie din nou de blender (sau un mixer de mana) pentru amestecare. Opriti din culorile care va plac pentru ornare.
- Asezati alternativ cremele colorate peste baza si dati la frigider minim 5-6 ore.
- Intre timp formati bilute din aluatul de baza oprit, pe care le puteti apoi acoperi cu diferite pudre colorate din legume sau fructe, dupa imaginatie.
- La final, decorati cu cremele colorate, bilute si flori naturale.