Postat duminică, 12 februarie 2017 la 8:14 am in Retete DESERT, Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "TRUFE de IENUPAR si ciocolata invelite in pudra aromata de sfecla rosie » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
TRUFE de IENUPAR si ciocolata invelite in pudra aromata de sfecla rosie
RETETA (folositi o ceasca de 230 ml pentru masuratori)
– 3-4 boabe de ienupar
– 1/2 ceasca lapte de cocos din conserva
– 2 linguri unt de cocos
– 1 lingura sirop de agave
– 1 lingurita cacao pudra
– ciocolata vegana pentru acoperit
– pudra de sfecla rosie
– pudre de plante aromate ce se asorteaza ienuparul (anason, fenicul, cardamom etc)
– zahar de cocos
Se prajesc putin in gol, intr-o craticioara mica, boabele de ienupar (atentie sa nu se arda).Se adauga laptele de cocos si se aduce totul la punctul de fierbere. Se stinge apoi flacara si se lasa la infuzat ienuparul in lapte cca. 30-40 minute.
Dupa ce timpul s-a scurs, se scot boabele de ienupar, iar laptele aromat se transfera in blender, adaugandu-se untul de cocos, cacao si siropul de agave. Se mixeaza totul pana obtinem o crema omogena, care se da la frigider.
Din 5 in 5 minute amestecam in crema de la frigider pana aceasta se intareste putin si poate fi modelata. In acest moment formam bile de 1-2 cm, pe care le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt, pe care o dam la frigider, pana cand bilele se intaresc.
Dupa ce bilele s-au intarit topim ciocolata vegana si le acoperim uniform. Le dam din nou la frigider pana cand ciocolata se intareste.
Inainte de servire se tavalesc in pudra de sfecla rosie amestecata cu zahar de cocos si pudra din plante aromate (anason, fenicul, cardamom etc).
NB: In loc de ciocolata vegana puteti topi pe foc ulei de cocos la care sa adaugati 1-2 lingurite de cacao si putin indulcitor natural.
Reteta adaptata dupa:
http://www.sandorsugar.com/2016/12/juniper-beetroot-chocolate-truffles.html