Postat luni, 20 iunie 2016 la 7:39 am in Retete VEGANE (de post).
Puteti urmari raspunsurile la "Vinete la cuptor cu diferite toppinguri » Lumea gospodinelor" prin feed-ul RSS 2.0.
Vinete la cuptor cu diferite toppinguri:
Preparare:
Se spala vinetele, se taie in doua jumatati si se coc la cuptor cu coaja in jos. Apoi se scot se lasa sa se raceasca putin si se adauga toppingurile astfel (de sus in jos):
Reteta 1: tahini, felii de smochine, reductie din otet balsamic (se fierbe otetul balsamic la foc mic pana devine mai vascos);
Reteta 2: maioneza vegana (se amesteca la blenderul Vitamix o parte lapte de soia neindulcit, nesarat si fara alte adaosuri, 2 parti ulei si 1 lingurita zeama de lamaie) , avocado, fleur de sel (sau alta sare grunjoasa), macris baby;
Reteta 3: sos de rosii, anghinare murata, dukkah (condiment egiptean rasnit din orice fel de nuci amestecate cu seminte de susan, coriandru si chimion);
Reteta 4: hummus, rosii cherry, parmezan vegan (sau drojdie inactiva de la plafar) , piper, frunze de busuioc proaspat.
Sursa: https://www.instagram.com/p/BG2EVRZDl5G/
iunie 23rd, 2016 at 8:33 am
Cam cat ar trebui sa stea vinetele cu fata in jos inainte de a fi umplute?
iunie 23rd, 2016 at 10:32 am
Draga Mihaela,
Vinetele se coc cu fata in sus si cu coaja in jos aproximativ 30 de minute la 180 de grade. Timpul poate sa difere in functie de marimea si cantitatea de vinete pe care le coacem. Ca sa fim sigure ca s-au copt, se inteapa cu o scobitoare; aceasta ar trebui sa intre usor.